BLOGI: Joulutervehdys

21.12.2020

Ensimmäinen kokonainen vuoteni Metsäsäätiön ruorissa on kohta takana. Kulunut 12 kuukautta on kouriintuntuvasti osoittanut, kuinka pienet teot kasvavat yhdessä merkityksellisiksi. Ihmisten pienet eleet ja muistamiset tuntuvat koronavuonna 2020 erityisen lämmittäviltä. Metsäsäätiölle puukauppojen yhteydessä lahjoitetut varat ovat mahdollistaneet merkittäviä suomalaisia metsäelinkeinoa edistäviä projekteja, kuten Metsien Suomi -viestintäkampanjan.

”Uuden normaalin” aikana säätiöiden merkitys on korostunut. Tasavallan presidentti Sauli Niinistö huomautti 15.12. Säätiöt ja rahastot ry:n 50-vuotisjuhlaseminaarissa, kuinka ”säätiörahoitus mahdollistaa uusia avauksia ja tutkimuksia, joita ei välttämättä muilla tavoin koskaan olisi mahdollista tehdä”. Tämä lainaus on hyvä muistutus myös siitä, miksi Suomen Metsäsäätiö on olemassa.

Metsäelinkeino ei voi ulkoistaa vastuuta omasta menekinedistämisestään ja julkisesta kuvastaan. Se edellyttää yhteistä tahtotilaa ja sitoutumista koko sektorilta. Yhdessä tekemällä saamme enemmän aikaan. Metsäsäätiön toiminnan tarve onkin täsmälleen yhtä perusteltua kuin Säätiön perustamisvaiheessa 25 vuotta sitten. Suomalainen metsäelinkeino tarvitsee yhteisen puolustajan aivan varmasti myös tulevaisuudessa.

Metsäalaan kohdistuu suuria odotuksia, paineita ja tunteita. Metsäelinkeinoon suuntautuu kritiikkiä ja Metsäsäätiön tehtävänä on nostaa esiin kaikki metsien mahdollisuudet. Tätä työtä on tehty tehokkaasti Säätiön toimistolla myös poikkeusvuonna 2020. Kasvokkaisten tilaisuuksien peruunnuttua olemme omaksuneet uusia työtapoja ja esimerkiksi päässeet hienosti etäyhteyksillä mukaan metsäammattilaisten tiimipalavereihin ympäri Suomen. Kiitos siitä! Metsäsäätiön esittelytilaisuuksia jatketaan myös ensi vuonna. Tulemme mielellämme kertomaan lisää tekemisistämme. Kutsua odotellaan!

Kiitos tästä vuodesta kaikille teille, niin varojen kerääjille kuin projektien toteuttajille! Olette tehneet arvokkaita Metsäsäätiötekoja. Yhdessä olemme saaneet paljon aikaan.

Suomen Metsäsäätiö toivottaa rauhallista joulua ja valoisia näkymiä vuodelle 2021!

 

SS_20191028_Helsinki_Erno_Jarvinen_120311_9806

Erno Järvinen

toimitusjohtaja

Takaisin