• Säätiöpäivän Kaffet 900x600

Metsäsäätiö törmäytti apurahansaajia Säätiöpäivänä

01.10.2015

Aatto juhlista jaloin! Metsäsäätiö otti varaslähdön kansainväliseen Säätiöpäivään ja tarjosi Säätiöpäivän Kaffet jo aattona 30.9. Saman pöydän ääreen kutsuttiin joukko erityyppisiä Metsäsäätiön apurahan saajia, pienempien ja isompien projektien toteuttajia. Tilaisuudessa seitsemän toimijaa kertoi projekteistaan ja vaihtoi ajatuksia Metsäsäätiöstä ja maailman kulusta.

Keskustelu ryöppysi innostuneesti Säätiöiden ja rahastojen neuvottelukunnan toiminnanjohtaja Liisa Suvikummun sanojen evästämänä.

– Säätiöt ovat paremman maailman rahoittajia ja unelmien toteuttajia. Suoranaisen taloudellisen tuen ohella säätiöiden toiminnan mittaamaton lisäarvo on siinä, miten ne osoittavat arvostusta apurahojen ohella.

Tilaisuus osoitti, että kahvihetki ilman powerpoint-esityksiä voi olla varsinainen ajatuskiihdyttämö. Keskustelu virtasi koululaisten metsäpäivistä vaatemalliston kaupallistamiseen. Kun eri alojen ammattilaiset tapasivat, syntyi välittömästi ideoita yhteistyöstä.

– Hirveän mielenkiintoista kuulla toisten projekteista, ja tästä syntyi ideoita uusiin yhteistyökuvioihin, sanoi päivän päätteeksi Juha Uppa, PEFC-Suomen markkinointipäällikkö.

– Halusimme näin antaa arvoa hyville projektien toteuttajille. Metsäsäätiö tarvitsee varojenkerääjiä ja lahjoittajia, mutta yhtä lailla onnistuneita projekteja, toiminnanjohtaja Liisa Mäkijärvi totesi tilaisuuden jälkeen.  – Lisäksi halusimme nähdä uusia avauksia projektien rajapinnoissa, ja niitähän syntyi!

Muotoilija ja biotaloustutkija tapasivat

Säätiöpäivän Kaffella törmäsivät myös designer Justus K sekä väitöskirjan viimeistelijä Jani Holopainen. Molemmat ovat tulevaisuuden tekijöitä, ja saaneet pienen henkilökohtaisen apurahan Metsäsäätiöltä. Kummankin työ liittyy puupohjaisiin materiaaleihin ja tuotteiden brändäykseen.

– Pysäyttävää kun kaikki on saman perusasian, puun, äärellä. Meitä täällä tänään yhdistää maailman pyörittäminen kestävän kehityksen kautta ja toisaalta tulevaisuuden innovaatiot, kertoi Justus K.

– Vihdoin on tajuttu sellainen alusta, tapa miten tehdä poikkisektoriaalista yhteistyötä, kuvaili kahvitilaisuuden antia Jani Holopainen.

Justus Kantakoski sai apurahan Paperi vaatemateriaalina -lopputyöhön Lahden muotoiluinstituutissa. Justus valmistui muotoilijaksi vuonna 2014.

Jani Holopaiselle myönnettiin apuraha elokuussa 2015 väitöskirjan loppuosaan aiheesta Puutuotteet ja biotalous: muuttuvat instituutiot ja kuluttamisen rooli. Hän tekee tutkimusta Helsingin Yliopiston metsätieteiden laitoksella.

Säätiöpäivän kahveilla myös mukana

Mikko Viljakainen, Puuinfo
Paula Horne, PTT
Juha Uppa, PEFC-Suomi
Sampo Juhajoki, 4H
Ville Sileäkangas, Uusipuu

Mikä säätiöpäivä?

Säätiöpäivä on 1.10. vietettävä tapahtumapäivä, jolla kerrotaan säätiöiden hyvää tekevästä työstä ympäri Eurooppaa. Säätiöpäivän tavoitteena on tehdä laajalti tutuksi säätiöiden työtä ja tukea tieteelle ja kulttuurille. Säätiöpäivänä suomalaissäätiöt avaavat oviaan, järjestävät tapahtumia, innostavat apurahansaajia ja tekevät näkyväksi tärkeätä työtään maailman parantajina.

Takaisin

Tunnelmia Säätiöpäivän Kaffeilta