Puurakentamisen professori lahjoitusvaroin Aalto-yliopistoon Itävallasta

14.09.2015

Tekniikan tohtori Gerhard Fink odottaa innolla uutta työtään Aalto-yliopistossa. Kuva: Anna Kauppi

Itävaltalainen tekniikan tohtori Gerhard Fink, 33, on valittu Aalto-yliopistoon puurakentamisen professoriksi. Fink aloittaa Aalto-yliopiston Otaniemen kampuksella Espoossa ensi vuoden alussa.

Tohtori Fink on puurakentamisen ja rakenteiden luotettavuuden asiantuntija. Tällä hetkellä hän työskentelee apulaisprofessorina Empa-nimisessä tutkimuslaitoksessa Zürichissä Sveitsissä.

Fink arvostaa valintaansa Aalto-yliopistoon.

– Tavoitteenani on etsiä ja koota yhteen Suomen alan asiantuntijat niin Aalto-yliopistosta kuin muistakin organisaatioista. Saan mahdollisuuden koota ympärilleni oman tutkimusryhmän, mikä on harvoin mahdollista minun iässäni, sanoo Gerhard Fink.

Fink pitää tärkeänä yhteistyötä suomalaisen teollisuuden kanssa. Hän on avoin uusille ajatuksille ja aikoo kuunnella teollisuuden toiveita tarkkaan.

– Olen varma, että teollisuuden ja tutkimuksen tarpeet kohtaavat, Fink sanoo.

– On hienoa, että Metsäsäätiössä pystymme puurakentamisen nousun tukemisessa siirtämään painopistettä osaamiseen. Nykyaikainen suurimittakaavainen puurakentaminen, kerrostalot, hallit, koulut ja muu palvelurakentaminen sisältää paljon potentiaalia suomalaiselle puutuoteteollisuudelle, mutta se vaatii osaajia, sanoo Metsäsäätiön toiminnanjohtaja Liisa Mäkijärvi.

– Merkillistä on, että näin tärkeä akateeminen oppituoli pitää perustaa ja rahoittaa lahjoitusvaroin. Yhteiskunnallisessa keskustelussa aihe on keskiössä, mutta varoja sille ei ole löytynyt. Yhteistyö MTK:n säätiön ja Kouvolan kaupungin kanssa on kuitenkin ollut prosessin aikana erinomaista ja palkitsevaa, Mäkijärvi toteaa.

Takaisin