Pienet apurahat

Metsäsäätiö edistää sen myöntämillä apurahoilla metsäelinkeinoa edistävää tulevaisuustyötä. Pienten, alle 4 999 euron hankkeiden apurahapäätökset tekee Metsäsäätiön toimitusjohtaja. Hankkeiden tulee olla yleishyödyllisiä, jolloin hankkeiden toteutuksesta eivät voi hyötyä vain yksittäiset tahot.  

Metsäsäätiö voi myöntää pieniä apurahoja:

• Tutkitun tiedon jalkauttamiseen

• Lasten ja nuorten metsätapahtumien järjestämiseen

• Pienimuotoiseen vaikuttajaviestintään ja metsätapahtumiin

• Sertifioinnin edistämiseen

• Uusien metsätalouteen tai puunkorjuuseen liittyvien toimintamallien edistämiseen

• Puurakentamisen edistämiseen

Metsäsäätiön voi myöntää tutkitun tiedon jalkauttamiseen apurahoja esimerkiksi tutkimusseminaarien järjestämistä, julkaisujen viimeistelyä tai tieteellisten artikkelien kansantajuistamista koskien. Metsäsäätiön rahoittamien lasten ja nuorten metsätapahtumien tavoitteena tulee olla metsäelinkeinoa koskevan tiedon välittäminen osallistujille. Metsäsäätiön apuraha pienimuotoiseen vaikuttajaviestintään voi esimerkiksi kattaa metsätapahtumien tai retkien kustannuksia, mikäli tapahtumaan osallistuu mediaa tai päättäjiä. Sertifioinnin edistämiseen myönnetyllä apurahalla voi esimerkiksi valmistella koulutusmateriaaleja tai välittää tietoa sertifioinnin vaikuttavuudesta. Metsätalouden tai puunkorjuun uutta toimintamallia tai puurakentamista koskeva hanke voi sisältää esimerkiksi pienimuotoista kyselytutkimusta tai pilotointia.  

Pienten apurahojen haku tapahtuu Metsäsäätiön sähköisessä apurahajärjestelmässä. Tee hakemus vähintään kolme viikkoa ennen tapahtumaa tai hankkeen käynnistymistä. Säätiö ei käsittele myöhässä toimitettuja tai puutteellisesti täytettyjä hakemuksia.

Metsäsäätiö kannustaa hakemaan apurahoja rohkeasti. Metsäelinkeino tarvitsee vaikuttavia ja eteenpäin katsovia hankkeita!

Pääset hakemaan pientä apurahaa tästä.

 

Metsäsäätiön näkyvyys hankkeessa

Apurahan saajan on huolehdittava, että Suomen Metsäsäätiö näkyy hankkeen rahoittajana.

Raportti

Apurahan saaja sitoutuu toimittamaan sähköisen apurahajärjestelmän kautta noin sivun mittaisen raportin hankkeesta Metsäsäätiölle.