Puupalkinto Göstan paviljongille, Mansikkamäen koululle kunniamaininta lähipuun käytöstä

09.12.2014

Puuinfon myöntämä Puupalkinto jaetaan vuosittain kannustuksena rakennukselle, sisustukselle tai rakenteelle, joka edustaa korkealaatuista, suomalaista puuarkkitehtuuria tai jossa puuta on käytetty rakennustekniikkaa edistävällä tavalla. Kilpailuun saapui 20 ehdotusta, joista 15 valittiin loppusuoralle ja yleisöäänestykseen. Tuomariston jäsen Metsäsäätiön toiminnanjohtaja Liisa Mäkijärvi jakoi palkinnon ja huomionosoitukset Puupäivillä marraskuun lopulla.

Vuoden 2014 Puupalkinnon sai Serlachius-museon Gösta Paviljonki Mäntässä, joka on valloittava esimerkki puun käytöstä julkisessa rakennuksessa. Gösta Paviljonki on arkkitehtuuriltaan korkeatasoinen, paikan arvoja kunnioittava ja sen sisätilat ovat vaikuttavat. Gösta Paviljonki voitti myös yleisöäänestyksen.

Mansikkamäen koulu Kouvolassa (kuvassa) oli yksi kolmesta kunniamaininnan saaneista. Perusteluissa mainittiin erityisesti lähipuun käyttö rakennuksessa ja alueen omien puuosatoimittajien hyödyntäminen. Puuosat rakennukseen toimitti Versowood ja Koskisen Oy.

Muut kunniamaininnat menivät Talo Riihelle ja Konserttitalo Kildenille.

Lue lisää: 
Puuinfon tiedote

Mansikkamäen koulu sai kunniamaininnan lähipuun käytöstä 2014. Puuosat rakennukseen toimitti Versowood ja Koskisen Oy.

Takaisin