Metsäsäätiön hallituksen puheenjohtajaksi Jorma Länsitalo

26.08.2014

Jorma Länsitalo Stora Ensosta valittiin Metsäsäätiön hallituksen puheenjohtajaksi kesäkuun alussa. Hän seuraa puheenjohtajana Metsä Groupin Juha Mäntylää.

Länsitalolla on monen vuoden kokemus Metsäsäätiön hallitustyöskentelystä hallituksen jäsenenä. Hän uskoo, että Metsäsäätiön työtä metsäelinkeinon edistäjänä tarvitaan edelleen, vaikka haasteet ovatkin hieman muuttuneet Metsäsäätiön perustamisvuodesta 1995.

– Metsäsäätiö on metsäalan toimijoiden yhteinen elin, jonka tarkoituksena on rahoittaa metsäsektoria eteenpäin vievää viestintää. Minusta Metsäsäätiön olemassaolo kuvaa hyvin Suomen metsäsektorin yhtenäisyyttä, kertoo Länsitalo.

– Varojenkeruu luo suuren vastuun varojen käytöstä. On erittäin tärkeää, että meillä Suomessa on resursseja rahoittaa sellaista toimintaa, joka tukee suomalaisen metsäsektorin edellytyksiä. On myös hyvä tiedostaa, ettei Metsäsäätiö rahoita yritys- ja tuotekohtaista markkinointia, kuvailee Länsitalo Metsäsäätiön roolia rahoittajana.

Länsitalo ei näe syytä hakea uutta suuntaa Metsäsäätiön rahoituskohteille. Tavanomaisten rahoituskohteiden lisäksi jotain suurempaa voi silti olla luvassa. – Pienempiä hakemuksia tulee kyllä rahoitettavaksi, mutta olisi ilo rahoittaa myös jokin isompi alan kannalta merkityksellinen kohde, Länsitalo kertoo.

Takaisin