Yrityskylä Alakoulu

Yrityskylä Alakoululle myönnettiin yhteensä 99 000 euroa metsäalan toiminnan näkyvyyden takaamiseksi sekä toiminnan kehittämiseksi ja ylläpitämiseksi kymmenessä Yrityskylä Alakoulu oppimisympäristöissä vuonna 2024. Apuraha myönnettiin joulukuussa 2023.

Apurahahake tiivistetysti:

NYT Yrityskylä Alakoulu on innostava oppimiskokonaisuus taloudesta, työelämästä, yrittäjyydestä ja yhteiskunnasta kuudesluokkalaisille. Kokonaisuuden muodostavat opekoulutus, Yrityskylä-oppitunnit sekä elämyksellinen koulupäivä Yrityskylän pienoisyhteiskunnassa.

Yrityskylä Alakoulu tavoittaa 90 % Suomen kuudesluokkalaisista. Oppimisympäristöt sijaitsevat Espoossa, Helsingissä, Jyväskylässä, Kuopiossa, Lahdessa, Lappeenrannassa, Oulussa, Porissa, Tampereella, Turussa ja Vaasassa.

Suomen Metsäsäätiön tuella ylläpidetään ja kehitetään Yrityskylä Alakoulun oppimisympäristössä toimivaa metsäalaa esittelevää pienoisyritystä. Pienoisyrityksessä työskentelee neljä työntekijää: toimitusjohtaja, metsäasiantuntija, puunjalostusinsinööri sekä metsäkoneyrittäjä omalla toiminimellään. Pienoisyrityksen pedagoginen käsikirjoitus ja metsäalan ammatit on laadittu kuvastamaan metsäalan monipuolista toimintaa ja työmahdollisuuksia. Tavoitteena on parantaa nuorten ymmärrystä metsätaloudesta, tehdä metsäalan työn merkittävyyttä näkyväksi sekä haastaa nuoria pohtimaan omaa metsäsuhdettaan.

Lisää hankkeen nettisivuilla: https://nuortennyt.fi/