Skogsstiftelsens sommarhälsningar

11.06.2020, Eetu Punkka

 

SAULI BRANDER FORTSÄTTER SOM STYRELSEORDFÖRANDE

På Finlands Skogsstiftelse har förvaltningsrådets och styrelsens sammansättning ändrat och även bland personalen har det skett förändringar. Skogsdirektör Juha Mäntylä från Metsä Group som länge suttit i styrelsen avgick och i stället invaldes Juha Jumppanen som är direktör för virkeshandel och skogstjänster. Sauli Brander fortsätter som styrelseordförande och som viceordförande fortsätter Juha Hakkarainen. Juha Marttila från MTK fortsätter som förvaltningsrådets ordförande och till ny viceordförande valdes Erkki Metsola från UPM.

 

SKOGSNÖTENS FINAL ÄR AVGJORD

Eelis Ojala från Kyrkslätt vann med sina kunskaper Skogsnöten 2020. På andra plats placerade sig Noora Laakso från Suonenjoki och på tredje plats Aili Jauhiainen från Kiuruvesi. I årets final använde de tävlande en mobilapplikation med modern teknologi och även youtubaren HurHur som gör karriär på YouTube medverkade i finalen. Jord- och skogsbruksminister Jari Leppä och Stora Ensos landschef Seppo Parvi framförde sina hälsningar via video och påminde om skogarnas betydande roll både i vår historia och som lösningen på framtidens problem. Skogsstiftelsen är tävlingens största finansiär och därmed fick Skogsstiftelsens vd Erno Järvinen hedersuppdraget att tillkännage resultaten. Han fick också uppdraget att intervjua den färska trion för att höra vad de tänkte och tyckte. Nästa år ordnas Skogsnöten för 40:e gången – förhoppningsvis i skogen. Träningen kan börja!

Metsävisa5

 

SKOGSSTIFTELSEN SYNS PÅ KUUTIO.FI

Skogsstiftelsen har sedan försommaren satsat på samarbetet med den digitala virkeshandelsplatsen Kuutio. Skogsstiftelsen syns mycket på Kuutios webbsidor och i den digitala virkeshandeln påminns man om vilken betydelse den frivilliga avgiften till Skogsstiftelsen har. ”Det är enkelt att donatera den frivilliga avgiften till Skogsstiftelsen när man gör en virkesaffär via den digitala virkeshandelsplatsen Kuutio. I framtiden blir digitala virkeshandelstjänster allt allmännare och för Skogsstiftelsen är det viktigt att vi syns i de nya digitala kanalerna för virkeshandel”, säger Erno Järvinen från Skogsstiftelsen.

Tillbaka