Utställningen i Bryssel om vad allt man kan tillverka av trä blev en framgång

03.10.2017

Utställningen ”Mihin puu pystyy” som berättar om vad allt man kan tillverka av trä, var framme i Europaparlamentet i september. Bakom utställningen stod Projektet Nytt Trä. Målsättningen med utställningen var att ge konkreta exempel på träbaserade produkter och deras betydelse i samhället samt att lära ut mera om bioekonomi som baserar sig på användning av trä. Över 50 träbaserade produkter från förpacknings-, textil-, kemi- och läkemedelsindustrin och nya materiallösningar visades. De kom från sammanlagt tjugo olika finska företag och aktörer.

Europaparlamentariker och andra påverkare från flera länder besökte utställningen. Den brittiska europaparlamentarikern Paul Brannen sade följande om utställningen: ”Den här utställningen får människan att förstå att det som vi nu gör av plast kan vi i fortsättningen göra av trä. Det här måste vi nu få att slå i genom”. 

Utställningen ”Mihin puu pystyy” inföll under den vecka som det röstades om Lulucf, som var viktigt med tanke på användningen av skogstillgångarna.
Kommissionens viceordförande Jyrki Katainen öppnade utställningen. Som värdinna fungerade europaparlamentariker Henna Virkkunen.

(Foto: Thierry Dauwe)

Tillbaka