Snowboardåkaren Roope Tonteris videofilmer ”Menestystä Metsästä”

04.12.2019

Den trefaldiga världsmästaren i snowboard, snowboardåkaren Roope Tonteri, gav sig för ett år sedan in i en ny bransch när han blev skogsägare i Kymmenedalen.

Sociala medier och produktion av videofilmer hör till snowboardåkarens vardag. Samhällsdebatten om skogar fick Tonteri att börja fundera på hur han skulle kunna hjälpa till att sprida kunskap om skog och skogsbruk till finländare. I samband med det föddes tanken på den sjudelade serien ”Menestystä Metsästä”.

Skogsstiftelsen gav sommaren och hösten 2019 pengar till snowboardåkaren Roope Tonteris projekt ”Menestystä Metsästä” tillsammans med andra aktörer inom skogssektorn. Målsättningen var att Roope med egna ord och eget arbete ska ge sin syn på skogsbruket i Finland som är på hög nivå och bedrivs på ett ansvarsfullt sätt.

I projektet lyckades vi bra få fram en ung skogsägares syn på hur det är att köpa skog, sköta den och hur den kan användas för fritidshobbyn. Tonteris lediga sätt passar en bred tittarskara. En stor grupp experter medverkade och gäster från olika yrkesgrupper berättar om den mångsidiga skogsvård som vi idkar i Finland under stort ansvar och med hjälp av yrkesmänniskor.

Videorna har setts av många av Roope Tonteris följeslagare på sociala medier och på INEZ medias och Alfa TV:s kanaler. Hittills har över en miljon människor sett på videofilmerna. Du hittar dem på Youtube med sökorden Roope Tonteri Menestystä Metsästä.

RoopeTonteri

I bilden är snowboardåkare Roope Tonteri, fotograf Sanna Vornanen

Tillbaka