Skogsstiftelsen preminierade rekordinsamlarna och topplagen

29.10.2021

Finlands Skogsstiftelse premierade på Skogsdagarna ett antal skogsfackmän för deras värdefulla insats för skogsnäringen i Finland. De personer och grupper som premierades har under året gjort ett mycket förtjänstfullt arbete med att samla in den säljfrämjande avgiften som doneras till Skogsstiftelsen.

Skogsstiftelsens utmärkelser 2021 fick följande personer: Juha Hendunen (Skogsvårdsföreningen Päijät-Häme), Seppo Immonen (Stora Enso), Antti Karttunen (Metsä Group), Päivi Keski-Heikkilä (Keitele Group) och Kari Mäkelä (UPM). Lagprisen gick till Metsä Groups anskaffningsdistrikt i Lojo och i Villmanstrand samt till UPM:s skogskundsenhet och Stora Ensos inköpsteam. Skogsstiftelsen gratulerar de premierade och tackar dem för deras aktivitet.

PA280195

I bilden Antti Karttunen (till vänster), Kari Mäkelä, Jyri Änäkkälä, Iiro Korhonen och Jouni Kohonen.

I år uppdaterade Skogsstiftelsen reglerna för premieringen. Förutom rekordinsamlarna premierades tre särskilt aktiva virkesinköpssteam. De fick motta den Helsingforsfödda konstnären Vappu Johanssons grafiska verk. Dessa visar den finska barrskogen och dess olika väderfenomen under olika årstider.

”I år ville Skogsstiftelsen uppmärksamma skogsfackmännen på ett speciellt sätt och därför beslöt vi att premiera även topplagen”, sade Sauli Brander som är Skogsstiftelsens styrelseordförande.

”Det här har varit ett lagarbete ända från början. Utan dess människor och deras positiva exempel skulle det inte finnas någon Skogsstiftelse. Vår verksamhet bygger på att det varje dag sätts ett kryss i en ruta i samband med virkesaffärer”, sade Skogsstiftelsens vd Erno Järvinen.

Tack vare medel som skogsägare och virkesköpande bolag årligen donerar till Skogsstiftelsen kan stiftelsen genomföra många små och stora projekt som främjar en livskraftig skogsnäring. Årligen insamlas omkring 1,5 miljoner euro som kan utdelas som understöd.  

Nästa gång kommer utmärkelser att delas ut på Skogsdagarna om ett år.

Tillbaka