Med en utställning berättar projektet Uusi puu (Nytt trä) för beslutsfattare vad allt man kan använda trä till

01.10.2019

Skogsstiftelsen stöder i enlighet med sin målsättning verksamhet som ökar efterfrågan på virke, trä och träbaserade produkter och berättar om dem. Tjugofyra aktörer som jobbar med träbaserade bioprodukter är med i projektet Nytt trä.

Skogsstiftelsen har ända från början medverkat till att projektet Nytt trä kan genomföras och är dessutom den mest betydande finansiären.

Trä växer bra och finländska träbaserade produkter väcker intresse överallt där utställningen Nytt trä är uppsatt. Möjligheten att ersätta fossila råvaror med träbaserade produkter är mycket aktuellt just nu. Utställningen Nytt trä har sin stryka i att den ger konkreta svar på den här utmaningen.

Den gångna hösten har varit synnerligen hektisk för utställningen Nytt trä. Utställningen har ställts upp på

  • Kommunmarknaden som ordnas för landets kommuner
  • Mötet för skogsdirektörer från EU:s medlemsländerna
  • Bioscene seminariet som hölls då EU-ordförandeskapet öppnades  
  • Beslutsfattarnas Skogsakademi
  • Trämässan i Jyväskylä
  • Bioekonomikonferensen Koli Forum
  • Arktiska rådets utrikesministermöte (våren 2019)

”Efterfrågan på kommunikation som konkretiserar träets möjligheter fortsätter. Skogssektorn har en skyldighet att svara på den här inbjudan och tillsammans berätta om vad allt trä kan användas till”, säger Eveliina Pokela som är verksamhetsledare för projektet.

Mera information finns på www.uusipuu.fi och på sociala medier #uusipuu @UusiPuu

UK 201909 Susanna ja Antti

Susanna Rahikkala från Asikkala och Antti Anttonen från Hollolast blev intresserade av träbaserade kosmetikförpackningar och kaffekapslar. Båda kommunerna är med i projektet Hinku.

Franck, Claire ja Aljoscha

Franck Wolter från Luxemburg (t.v.), Claire Morlot från Frankrike och Aljoscha Requardt från Tyskland tog sig en titt på utställningen och blev förvånade över hur mångsidigt trä kan användas.

Tillbaka