Martta Fredrikson blir ny vd för Finlands Skogsstiftelse

02.03.2022

Styrelsen för Finlands Skogsstiftelse har utnämnt agroforstmagister Martta Fredrikson till ny vd för stiftelsen.

Martta Fredrikson har en gedigen erfarenhet av skogsnäringen från sina tidigare tjänster. Hon kommer till Skogsstiftelsen från en tjänst som kommunikationsexpert på Skogsindustrin r.f. Fredrikson har även arbetat på jord- och skogsbruksministeriet, Forststyrelsen och flera år som projektchef på Skogsstiftelsen.

”Jag vill aktivt jobba för den finska skogsnäringen. Finlands Skogsstiftelse är en framstående förespråkare för skogsnäringen och de projekt som skogsstiftelsen finansierar har ett brett stöd inom skogssektorn. Insamlingen av den frivilliga avgiften till Skogsstiftelsen kräver ett nära samarbete med parterna inom virkeshandeln och jag är väldigt motiverad att ta mig an det jobbet”, säger Fredrikson.

 

Martta

Martta Fredrikson (Foto: Nina Rouhiainen)

 

Sauli Brander, styrelseordförande i Skogsstiftelsen, önskar Fredrikson varmt välkommen som vd för Skogsstiftelsen. ”Marttas långa erfarenhet av olika jobb inom kommunikation ger henne alla möjligheter att föra Finlands Skogsstiftelse framåt i den föränderliga miljö som skogssektorn befinner sig i. 

”På uppdrag av bakgrundsaktörerna i Finlands Skogsstiftelse vill jag också tacka nuvarande vd Erno Järvinen för den målmedvetna och resultatgivande utvecklingen av stiftelsen under de senaste två åren”, sade Brander.

Fredrikson börjar sitt arbete på Skogsstiftelsen i slutet av mars. Erno Järvinen flyttar den 1 april till naturresursavdelningen vid jord- och skogsbruksministeriet som direktör för skogs- och bioenergienheten.

 

Tilläggsuppgifter:

Sauli Brander, styrelseordförande i Finlands Skogsstiftelse, tel. 040 567 4155

Martta Fredrikson, tel. 040 687 1686

Tillbaka