Skogsstiftelsen har beviljat 300 000 euro till skogsbranschens gemensamma projekt Bioaika

27.09.2016,

Långtradaren Bioaika, som åker runt hela landet, är skogsbranschens gemensamma gåva till unga i det 100-åriga Finland. Skogsstiftelsen har beviljat 300 000 euros understöd till projekt. I långtradaren Bioaika finns en utställning som berättar om framtiden. Under ett halvt år 2017 besöker långtradaren orter med gymnasium i hela Finland. Den kommer också att besöka olika evenemang under sommaren. De olika evenemang som ordnas på de orter som långtradaren besöker sköts gemensamt av skogsbranschens aktörer på orten. Skogsägarna, de stora skogsbolagen och självständiga sågar, maskinföretagarna och andra aktörer inom skogsbranschen deltar.

Innehållet i långtradaren berättar om framtiden och bioekonomi på ett fenomenbaserat sätt. Eleverna medverkar, lär sig och bygger upp framtiden genom att göra och uppleva. Bioekonomi är en vision av Finland som är en föregångare inom bioekonomi. Alla är välkomna att tillsammans bygga upp Finlands bioekonomi!

Projektet produceras av Forststyrelsens Vetenskapscentret Pilke och Vetenskapscentret Tietomaa. Projektet har fått den officiell Finland 100-årsjubileum status.

Läs mera:
www.bioaika.fi

Tillbaka