Skogsforumet för unga påverkare öppnade deras ögon för skogsbaserad bioekonomi

24.06.2015

Finska Forstföreningen arrangerade tillsammans med Forststyrelsen på vetenskapscentret Pilke i Rovaniemi det första Skogsforumet för unga påverkare 3–5.6.2015 med stöd från Skogsstiftelsen. Bloggare, aktiva i organisationer, unga som är med i partipolitiken och unga framtidshopp inom skogsbranschen var inbjudna. På forumet hörde man, såg man och gjorde man saker tillsammans som hade anknytning till våra skogar, bioekonomin och till och med ventilerades framtiden för hela världen.
Målet med evenemanget var att ge nya infallsvinklar som leder till nya tankebanor i bioekonomijargongen och att erbjuda upplevelser i en grupp, där de som är intresserade av ämnet kan skapa nätverk både med meningsfränder och oliktänkande.

Målet var att berätta om bioekonomi och hållbart utnyttjande av skogarna för framtidens beslutsfattare och att ge information till de unga via sådana personer vars åsikter och tankar de lyssnar på.

I slutdiskussionen hörde man kommentarerna från deltagare, som ser på skogsbranschen utifrån:

– Det kändes super när jag upptäckte att olika näringsgrenar i norra Finland kan leva sida vid sida och att man försöker beakta olika användningsformer, sade Daniel Sazonov från Kokoomusunga.

– Det var fint att kunna se hur man i ett ”bilgarage” i Rovaniemi kan utveckla ett varumärke enligt born global konceptet. Här finns en stor optimism och utvecklingen tycks vara den rätta, sade Teppo Säkkinen som är ordförande för Kokoomusunga.

Läs mera:
Vilma Issakaisen, Finska Forstföreningen, blogg (på finska) 

Tillbaka