20 år – 30 miljoner för ökad synlighet

23.10.2015

Finlands Skogsstiftelse firar i år sitt tjugonde verksamhetsår. Under de här tjugo åren har Skogsstiftelsen delat ut över 30 miljoner euro i understöd till skogsnäringen. Det har funnits behov av pengar för den egna branschen och mycket har vi åstadkommit med pengarna.

I fortsättningen kommer offentliga medel till skolor, forskning och allmän information om skogsnäringen att minska. Det här betyder att branschens egen finansiering blir ännu viktigare. Skogsstiftelsen tackar så mycket alla de som har gjort Skogsstiftelsens verksamhet möjligt. Vi ska fortsätta att jobba för en livskraftig skogsnäring!

De som samlat in medel, gett donationer och genomfört projekt var huvudpersonerna på 20-årsjubileet

Skogsstiftelsen firade sitt 20-årsjubileum 16.10.2015 tillsammans med personer som samlat in medel, skogsägare och de som genomfört projekt. I festdagens program ingick konst och samvaro i pappersindustrins vagga, i kulturstaden Mänttä.

Som tack för det arbete som utförts ville Skogsstiftelsen servera sina gäster upplevelser och konst och visa upp ett enastående objekt inom träarkitektur, Gösta paviljongen som är en del av Serlachiusmuséerna. Middagen avnjöts på den historiska Mänttä Klubben.

– Skogsstiftelsens 20 år och 30 miljoner euro i utdelade pengar är imponerande tal, sade Juha Marttila, som är ordförande för Skogsstiftelsens delegation, i sitt välkomsttal under dagsfesten.

Under middagen tittade man tillbaka på de 20 år som gått och även in i framtiden. Under kvällen uppmärksammades personer som samlat in medel. Bland dem fanns sådana som har gjort en lång karriär, varit aktiva inom skolsamarbetet eller branchens nykomlingar. Kvällens konferencier Baba Lybeck intervjuade personer som samlat in medel och frågade vad de hade för tankar om Skogsstiftelsen. Kvällens festtalare, professor Jyrki Kangas, gav ett bredare perspektiv över vart skogsbranschen är på väg.

  

Bilder och stämningar från Skogsstiftelsens 20-årsjubileum. Foto: Kuvaustuotanto Jussi Valkeajoki.

Tillbaka

Stämningar från Skogsstiftelsens 20-årsjubileum.