Metsäalan yhteinen Bioaika-tapahtumakiertue

Bioaika-tapahtumakiertue on metsäsektorin yhteinen lahja 100-vuotiaalle Suomelle ja erityisesti Suomen nuorille. Läpi Suomen ulottuvan kiertueen ytimen muodostaa pyörillä - ja biopolttoaineella - kulkeva tiedekeskusnäyttely, Bioaika-rekka juhlavuonna 2017.

Bioaika-rekka kiertää syksyllä 60 Suomen lukiopaikkakuntaa ja sen kohderyhmänä ovat erityisesti 13-19–vuotiaat nuoret. Rekan näyttely kertoo biotalouden mahdollisuuksista ja innovaatioista. Näyttelyyn syntyy sisältöä myös kiertueen aikana. Keskeistä näyttelyssä on tekemällä ja kokeilemalla oppiminen.

Bioaika-rekan tuottavat yhdessä Metsähallituksen Tiedekeskus Pilke ja Tiedekeskus Tietomaa. Kiertueen päärahoittajia ovat Suomen Metsäsäätiö ja Metsämiesten säätiö. Tapahtumakiertue toteutetaan yhdessä metsäalan toimijoiden kanssa ja rekka ja sen ympärille rakentuvat oheistapahtumat nostavat esiin vierailupaikkakuntien biotalousvahvuuksia. Mukana kiertueohjelman suunnittelussa ovat niin metsänomistajat, iso teollisuus, itsenäiset sahat kuin koneyrittäjätkin, mutta myös muita toimijoita mm. partiolaiset.

Lue lisää:
Bioaika-verkkosivut