• visa23

Metsävisa - valtakunnallinen metsätietokilpailu

Suomen Metsäyhdistys ry:lle myönnettiin yhteensä 150 000 euroa lasten ja nuorten metsähankkeisiin joulukuussa 2023. Apuraha kattaa seuraavat hankkeet: Metsävisa, Pääkaupunkiseudun koululaisten metsäviikko, Metsäkoulu Käpy, Minun puuni sekä opettajaopiskelijoiden metsäpedagoginen osuus.

Apurahahanke tiivistetysti:

Metsävisa on valtakunnallinen metsätietokilpailu perusopetuksen vuosiluokille 7–9. Visaan osallistuu vuosittain noin puolet yläkouluista aina Kilpisjärveltä Ahvenanmaalle. Vuodesta 1982 alkaen Metsävisaan on osallistunut yli miljoona koululaista. Metsävisa on esimerkki pitkäjänteisestä, mutta uusiutuvasta yhteistyöstä koulujen ja metsäalan välillä. Kilpailukysymykset ovat ajankohtaisia ja tuovat esille sekä metsätalouden että metsäteollisuuden uusiutumista, vastuullisuutta ja vastaamista ajan haasteisiin.

Vuonna 2024 Metsävisa järjestetään 43. kerran. Siihen voi osallistua suomeksi ja ruotsiksi. Opettajat järjestävät koulutason kilpailun oppilailleen 7.2.2024. Metsäyhdistys ja Biologian ja maantieteen opettajien liiton nimeämä nelihenkinen Metsävisa-ryhmä laativat kilpailukysymykset. Osa kouluista tekee esikarsinnan Metsäyhdistyksen laatimalla Metsätietäjä-nettipelillä. Metsäyhdistys kutsuu 50 parasta koulunsa Metsävisa-voittajaa opettajineen finaaliin 23.-24.5.2023.

Lisää hankkeen nettisivuilla: https://smy.fi/opeta-opi/metsavisa/