Varojen keruun huiput huomioitavina Metsäpäivillä

09.11.2017

Huomionosoitukset2017

Kuvassa Veikko Halmesaari, Hannu Hokkanen, Vesa Kutvonen, Jukka Pulkkinen ja Keijo Vartiainen. Kuva: Erkki Oksanen

Metsäsäätiö jakoi vuosittaiset huomionosoituksensa Metsäpäivien avajaisissa torstaina Messukeskuksessa. Tänä vuonna palkittiin metsäasiantuntijoita, jotka ovat koko työuransa ajan tehneet uutterasti työtä Metsäsäätiön esittelemiseksi metsänomistajalle.

Metsäsäätiön huomionosoituksen saivat: Veikko Halmesaari (Metsänhoitoyhdistys Etelä-Savo), Hannu Hokkanen (Stora Enso Metsä), Vesa Kutvonen (UPM Metsä), Jukka Pulkkinen (Kuhmo Oy) ja Keijo Vartiainen (Metsä Group).

Huomionosoituksen saaneet asiantuntijat jaksavat vuodesta toiseen innostavasti esitellä Metsäsäätiön metsänomistajalle, jonka jälkeen metsänomistaja tekee päätöksen osallistumisestaan metsäsäätiömaksuun. Oman varsinaisen tehtävänsä ohella he ovat nähneet tärkeänä Metsäsäätiön koko metsäalan yhteisenä asiana. Elämänurapalkittavat ovat ymmärtäneet, että tarvitaan omaa rahaa yhteisen viestin viemiseen ja että metsäalalla tarvitaan tulevaisuudessakin uusia osaajia. Metsäasiantuntijoiden työpanoksella ja metsänomistajien mukaan lähtemisellä Metsäsäätiön varojen keräykseen on mahdollistettu monta pientä ja isompaakin metsäelinkeinon elinvoimaisuutta tukevaa projektia.

- Huomionosoituksen saajat ovat ansainneet koko metsäalan raikuvat aplodit. Palkittu asiantuntija on todellisuudessa saattanut kerätä 10 vuoden aikana 50 000 euroa metsäsäätiömaksuja puun myyjäpuolelta, jonka puun ostaja on tuplannut 100 000 euroksi. Tämä työ on tehty jopa 1 500 puukaupan yhteydessä. Metsäsäätiön tarkoitus ja toiminta on siis kerrottu jopa 1 500 kertaa, kertoo Metsäsäätiön toimitusjohtaja Liisa Mäkijärvi kiitollisena.

- Tällä yksittäisen toimihenkilön keräämällä rahalla on voitu viedä yli 10 000 koululaista tutustumaan metsätalouteen ja -teollisuuteen, rahoittaa merkittäväkin tutkimus tai viedä tietoa metsäalasta suurellekin joukolle vaikuttajia. Yksilöiden tekemällä työ on konkreettisesti mitattavissa, painottaa Liisa Mäkijärvi.

- Sama kiitos kuuluu myös metsäsäätiömaksun maksaneille metsänomistajille – päätös metsäsäätiömaksun maksamisesta on aina lopulta heidän päätöksensä. Yhteiseen rahojenkeruuseen osallistuu merkittävällä summalla vuosittain myös Metsähallitus, joka ansaitsee suuret kiitokset, jatkaa Liisa Mäkijärvi.

Huomionosoitukset luovuttivat Suomen Metsäsäätiön hallituksen varapuheenjohtaja, metsäjohtaja Juha Hakkarainen MTK:sta ja Metsäsäätiön toimitusjohtaja Liisa Mäkijärvi.

Takaisin