• Uusipuu_Brysselissä

Uusi puu -hankkeen ”Mihin puu pystyy” -näyttely Brysselissä oli menestys

03.10.2017

”Mihin puu pystyy” -näyttely oli esillä Euroopan parlamentissa syyskuussa viikon ajan. Näyttely antoi konkreettisia esimerkkejä puupohjaisista tuotteista ja niiden yhteiskunnallisesta merkityksestä sekä lisäsi ymmärrystä puun käyttöön perustuvasta biotaloudesta. Esillä oli yli 50 puupohjaista pakkaus-, tekstiili-, kemian- ja lääketeollisuuden tuotetta ja uudenlaisia materiaaliratkaisuja yhteensä kahdeltakymmeneltä eri suomalaisyritykseltä ja toimijalta.

Näyttely houkutteli paikalle europarlamentaarikkoja ja muita vaikuttajia useista maista. Brittiläinen parlamentaarikko Paul Brannen totesi Uusi puu -hankkeen näyttelystä: ”Tämä näyttely saa ihmiset ymmärtämään sen avainasian, että se mikä tehdään nyt muovista, voidaan jatkossa tehdä puusta. Tämä läpimurto tulee saada aikaiseksi”.

Mihin puu pystyy -näyttely ajoittui metsävarojen käytön kannalta tärkeälle LULUCF-äänestysviikolle. Näyttelyn avasi komission varapuheenjohtaja Jyrki Katainen ja emäntänä oli europarlamentaarikko Henna Virkkunen.

(Kuva: Thierry Dauwe)

Takaisin