Tulossa: Suomi on metsäläinen -dokumenttisarja

14.03.2018

Suomi on –sarjat saavat jatkoa, nyt tarkastelussa metsäläisyys

Suomi on Euroopan metsäisin maa. Kautta historian metsä on antanut elannon ja turvan. Kaikki tuntevat metsät jollakin tavalla omakseen, mitä osoittaa, että metsien käyttötavat nostavat tunteita ja metsäkiistat ovat ajoittain voimakkaita.

Metsät ovat niin kansantalouden kuin kansakunnan kulttuurin kulmakivi - ilman metsiä Suomea tuskin olisi sen enempää valtiona kuin kansakuntana. Vaikka metsäsuhde on erottamaton osa suomalaisuutta, niin kuitenkin metsäläisyys on sana, johon liittyy vähättelevä arvolataus.

Suomi on metsäläinen on jatkoa suosikkisarjoille Suomi on suomalainen, Suomi on venäläinen ja Valtion tiedonjulkistamispalkinnolla palkittu Suomi on ruotsalainen. Kahdeksanosainen sarja jatkaa edellisistä sarjoista tutuiksi tulleilla linjoilla: juontaja Juhani Seppänen johdattaa katsojat matkalle metsäläisyyteen. Kullakin jaksolla on oma teemansa. Eri alojen haastateltavat kotimaasta ja ulkomailta valottavat metsäsuhteen monia näkökulmia.

Sarja lähetetään Ylen kanavalla vuonna 2019. Käsikirjoittajana jatkaa myös aiemmat Suomi on -sarjat käsikirjoittanut Marjo Vilkko. Sarjan tuottaa Intervisio Oy ja hanketta konsultoi metsänhoitaja, Metsälehden toimittaja Mikko Häyrynen. Metsämiesten Säätiö ja Suomen Metsäsäätiö ovat rahoittaneet hanketta.

 

Lisätietoja:

Ari Ylä-Anttila, Yle, 040 503 4549, ari.yla-anttila@yle.fi; Antti Seppänen, Intervisio, 040 5150 190, antti.seppanen@intervisio.fi; Mikko Häyrynen, Metsälehti, 0400 973 457, mikko.hayrynen@metsalehti.fi

Takaisin