• Lapset_ja_kone

Suomen Metsäsäätiö - 25 vuotta suomalaisen metsäelinkeinon puolesta

04.09.2020

”Se, että kansakunta sattuu asumaan uusiutuvan raaka-aineen lähteellä, on etu, jota ei pidä jättää käyttämättä tulevaisuudessakaan”, totesi kirjailija Lasse Lehtinen 10 vuotta sitten julkaistussa Metsäsäätiön 15-vuotishistoriikissa. Toteamus ei ole vanhentunut päivääkään.

 

Tänään 4.9.2020 Suomen Metsäsäätiön perustamisesta tulee kuluneeksi 25 vuotta. Säätiön toiminnalle asetetut tavoitteet koko suomalaisen metsäelinkeinon elinvoimaisuuden puolustamisesta sekä avoimesta ja läpinäkyvästä säätiötyöstä ovat kulkeneet punaisena lankana Metsäsäätiön neljännesvuosisadan pituisella matkalla. Nyt on aika hetkeksi katsoa olan yli ja muistella ylpeänä sitä, mitä on saatu aikaan.

Metsäsäätiömaksulla metsänomistajat ja puuta ostavat yritykset ovat keränneet puukauppojen yhteydessä noin 40 miljoonaa euroa, mikä on mahdollistanut yli 2 100 erilaista metsäelinkeinoa tukevaa hanketta ympäri Suomen ja kansainvälisesti. Rahoitetut hankkeet ovat tukeneet toiminnalle asetettuja tavoitteita hyvin. ”Metsäsäätiön rahoituskohteista voi jokainen löytää itseään kiinnostavia hankkeita”, toteaa Metsäsäätiön toimitusjohtaja Erno Järvinen. Hankkeisiin voi tutustua erityisen kattavasti tänä syksynä, kun Metsäsäätiön juhlavuotta vietetään sosiaalisen median kanavissa. Syksyn aikana esitellään 25 kiinnostavaa ja erilaista rahoituskohdetta vuosien varrelta.

Metsäsäätiön lahjoitukset metsäalan elinvoimaisuutta parantaviin hankkeisin ovat puukauppoja tekevien metsänomistajien, puuta ostavien tahojen ja säätiön toiminnasta metsänomistajille kertovien metsäammattilaisten ansiota. Metsäsäätiön menestys perustuu sitoutuneisiin säätiön taustatahoihin, jotka koostuvat monipuolisista metsäelinkeinon toimijoista.

Kiitos kaikille lahjoituksen tehneille metsänomistajille ja Metsäsäätiön puolesta puhuneille metsäammattilaisille, että olette kulkeneet mukana Suomen Metsäsäätiön matkassa tänne asti. Suomalainen metsäelinkeino tarvitsee yhteisen puolestapuhujan, joka on toteamuksena yhtä ikiaikainen Lasse Lehtisen sitaatin kanssa. Metsäsäätiön toiminnalle on tarvetta täällä pohjoisen ”uusiutuvan raaka-aineen lähteellä” myös tulevaisuudessa.

Takaisin