Metsäsäätiömaksulla rahoitetaan partion metsäohjelmaa

05.12.2017

Partiotoiminta on luonnossa liikkumista ja eräretkeilyä, mutta toiminnassa on luontevaa tutustua myös metsään elinkeinona. Metsäsäätiön rahoituksella on järjestetty monenlaisia tapahtumia, joissa partiolaiset ovat päässeet tutustumaan metsäalaan. Tämän lisäksi on päivitetty partion omia ohjelmamateriaaleja, jotta metsään tutustuminen olisi helppoa myös itsenäisesti ja lippukunnat myös ottaisivat yhteyttä metsäalan paikallisiin toimijoihin.

Esimerkkejä mitä Metsäsäätiön rahoituksella on saatu aikaan

Partiolaiset ovat tunnettuja taitomerkeistään. Uudistetun metsätaitomerkin avulla 10-12 -vuotiaat partiolaiset tutustuvat metsäalan ammatteihin, metsätalouteen ja metsästä saataviin tuotteisiin.

15-17 -vuotiaille suunnatun Metsäalan osaamismerkin avulla partiolaiset voivat osoittaa oppimiaan metsäalalla hyödyllisiä taitoja niin metsässä liikkumisen, metsäelinkeinon kuin monimuotoisuudenkin näkökulmasta.

12-15 -vuotiaille partiolaisille suunnattu Tarpojien taitopäivä järjestettiin yhteistyössä Hämeen Ammattikorkeakoulun metsäopetuksen kanssa metsäteemalla. Päivän ohjelmassa harjoiteltiin metsän arvon määritystä yhdessä metsänomistajan kanssa, tutustuttiin metsäkoneeseen sekä harjoiteltiin metsäkoneen käsittelytaitoja simulaattorissa.

15-17 -vuotiaille partiolaisille suunnatussa Explo-tapahtumassa Salossa järjestettiin Mennään metsään -polku, jossa tutustuttiin metsäalan ammatteihin, harjoiteltiin metsänmittausta, tutustuttiin metsästä tuleviin tuotteisiin sekä opeteltiin lajituntemusta.

partio_metsä_osaamismerkki.skaalattu
Takaisin