Kuhmon massiivipuinen koulukeskus Metsäsäätiön alueellisen keräyksen kohteeksi

01.12.2016

Suomen Metsäsäätiön hallitus päätti kokouksessaan 28.11.2016 Kuhmon koulukeskukselle järjestettävästä alueellisesta kohdennetusta keräyksestä. Keräys toteutetaan Kainuun alueella ja aloitetaan ensi keväänä huhtikuussa.

Kuhmon Tuupalassa rakenteilla oleva koulukeskus on merkittävä massiivipuisen palvelurakentamisen kohde Suomessa. Metsäsäätiö haluaa tukea kouluhanketta ja lahjoittaa keräyksen tuotot koulukeskuksen rakennusprosessin dokumentointiin, siihen liittyviin mittauksiin ja viestintään. Keräykseen osallistuvat kaikki Kainuun alueella keräysaikana 1.4.2017–31.3.2018 metsäsäätiömaksun maksavat. Kaikki alueen puunostajat ja metsänomistajat, mukaan lukien Metsähallitus, ovat mukana keräyksessä.

Metsäsäätiömaksu on vapaaehtoinen, puukaupan yhteydessä maksettava lahjoitus. Jos metsänomistaja päättää lahjoittaa metsäsäätiönmaksun, myös puuta ostava yritys maksaa saman summan Metsäsäätiölle. Metsäsäätiömaksu on 0,2% puukaupan arvosta puun myyjältä ja sama 0,2% puun ostajalta. Keskimääräisessä puukaupassa metsänomistajan lahjoitus on noin 25 euroa.

Takaisin