Kainuun kohdennettu keräys 1.4.2017-31.3.2018

31.03.2017

Kainuun kohdennettu keräys alkaa. Metsäsäätiölle Kainuussa vuoden aikana kerättävät varat kohdennetaan Tuupalan puukoulun terveysominaisuuksien mittaamiseen ja viestintään. Puukouluhankkeesta kerätään tietopaketti Terve talo -kriteeristöön nojaavasta rakentamisesta, joka kannustaa muitakin kuntia käyttämään puuta palvelurakentamisessa.

Kaikki alueen metsänomistajat voivat osallistua keräykseen maksamalla metsäsäätiömaksun suoran puukaupan tai metsänhoitoyhdistyksen valtakirjakaupan yhteydessä keräysaikana 1.4.2017–31.3.2018. Metsänomistajan osallistuessa keräykseen myös puuta ostava yhtiö osallistuu samalla summalla.

Kohdennetussa keräyksessä ovat mukana alueen puunmyyjät ja -ostajat: Metsänhoitoyhdistykset, MTK-metsänomistajat, Metsä Group, UPM, Stora Enso, Metsähallitus, Kuhmo Oy, Pölkky Oy ja Kuhmon kaupunki.

Kuhmon Tuupalan puukoulu

Kuhmossa rakennetaan Suomen ensimmäistä massiivipuista koulua CLT-elementeistä ja liimapuusta. Koulussa on kolme rakennusta, joiden pinta-ala on yhteensä kooltaan 5500 m2. Kuhmon koulukeskus on tärkeä referenssikohde entistä terveellisemmän ja monin tavoin oppimista edistävän koulutusympäristön toteuttamisessa.

Katso video koulun rakentamisesta tästä.

Lue lisää:

Takaisin