Bioaika-rekka starttasi kesäkiertueelle biopolttoaineella ja säätiömaksulla

05.06.2017

Bioaika-rekka starttasi kiertueensa Helsingin Rautatietorilta maanantaina 5.6. Kiertueen avasi ministeri Kimmo Tiilikainen. Tapahtumakiertue pysähtyy yhteensä sadalla paikkakunnalla kesän aikana yleisötapahtumissa ja syksyllä lukio-paikkakunnilla. Kiertue on Metsäsektorin yhteinen satavuotislahja Suomen nuorille. Rahoittajia on useita, mutta rahoituksen ytimen ja hankkeen mahdollistavat Metsäsäätiö ja Metsämiesten säätiö. Toteutuksesta vastaa Tiedekeskus Pilke.

Kiertueen ydin on rekassa liikkuva tiedekeskus ja Bioaikatori. Rekassa voi tutustua erilaisin laittein maailman kehityssuuntiin ja megatrendeihin sekä siihen, miten metsien kestävä käyttö voi ratkaista tulevaisuuden haasteita. Samalla voi tutustua metsätyömaahan ja metsäkoneeseen virtuaalisesti sekä ihmetellä, mitä kaikkea Suomessa jo osataan biotaloudesta.

Bioaika-rekka on historian suurin yksittäinen Metsäsäätiön rahoituskohde. Metsäsäätiön 300 000 euron rahoitusosuutta on ollut rahoittamassa 5 000 keskimääräistä puukauppa – yksittäistä metsänomistajaa tai perhettä. Suuri kiitos siitä kaikille myötä vaikuttaneille!

Tutustu Bioaika-rekkaan ja kiertueeseen tarkemmin osoitteessa www.bioaika.fi.

Takaisin