Metsätalouden vaihto-opiskelu Malesiassa

11.10.2016, Jussi Nevalainen

Suoritin keväällä ja kesällä 2016 noin 4,5 kuukautta kestävän metsäalan opintoihini liittyvän vaihto-opiskelujakson University Putra Malaysiassa, Malesian pääkaupungissa Kuala Lumpurissa. Vaihto oli vapaavalintainen ja se oli osa metsätalouden koulutusohjelmaani. Metsäsäätiö oli osana rahoittamassa Malesian vaihtoani.

Kampusalue oli suuri, mutta mielestäni oikein viihtyisä paikka täynnä ravintoloita ja eri tiedekuntia. Asuinpaikkani oli kampuksen ja ydinkeskustan välissä. Matkaa kampuksen ja asuinpaikkani välissä oli noin 10 kilometriä, joten jouduin kulkemaan junalla lähimmälle bussipysäkille josta koulubussi otti opiskelijat kyytiinsä. Liikenne osaa välillä hieman turhauttaa, sillä kulkuneuvot ovat usein myöhässä tai täynnä ja liikenne on usein tukossa.

Vaihto-opiskeluni sisälsi paljon opiskelua, luokkaretkiä sekä itsenäistä matkustelua vapaa-ajan puitteissa. Opiskelu vieraalla kielellä vaati hieman enemmän panostusta ja vastaan tuli huomattava määrä uusia englanninkielisiä sanoja. Kurssivalintoihini kuuluivat:

• Introduction to Outdoor Recreation
• Forest Engineering
• Geographic Information System in Forestry
• Wood Quality Improvement

Valitsemani kurssit sisälsivät opetusta muun muassa vapaa-ajan ulkoilutapahtumista ja niiden järjestämisestä, puun laatuvaatimusten parantamisesta sekä kar-toituksesta metsätalouteen liittyen. Kurssit sisälsivät useita välitenttejä, paljon raporttien laatimista ja esitelmien pitämistä. Työmäärät olivat välillä aika suuria ja usein pakolliset retket sijoittuivat viikonlopuille.

Viikonloppureissut sisälsivät tutustumista muun muassa paikallisiin metsätaloudellisiin toimenpiteisiin ja erilaisiin retkeilykeskuksiin.
Puun ominaisuuksien ja laadun parantamista käsittelevä kurssi oli henkilökohtaisesti kaikkein mielenkiintoisin. Kurssi sisälsi paljon uutta tietoa muun muassa öljypalmun käsittelystä ja  puun lämpökäsittelystä.  Opetus oli mielekästä ja opetuksen taso oli mielestäni erittäin hyvä.

Vaihtovuodesta laajemmin videolla:

Lue lisää:
Jussin kuvia vaihtovuodesta Instagramissa nimellä jussinevalainen

Takaisin