Konekitkentänäytös koululaisille Hauholla

10.10.2016, Alvettulan koulu / rehtori ja luokanopettaja Jukka Isotalo

Vietimme pilvipoutaisen aamupäivähetken Alvettulan koulun 5-6. –luokkalaisten kanssa Honkasaaren tilalla 7.92016. Kutsun olimme saaneet UPM:n yhteyshenkilöltä Kaija Kokkalalta.

Tilaisuuden kulku oli seuraava:
Saavuimme noin klo 9 Suomen Metsäsäätiön sponsoroimalla kuljetuksella kohteeseen, minkä jälkeen vuorossa oli isäntien (UPM) ja tilaisuuden kulun esittely. Seuraavaksi siirryimme seuraamaan konekitkentää metsäkoneella. Kuljettaja esitteli meille koneen ja aikaa oli kysymyksille ja vaikkapa koneen ohjaamossa piipahtamiseen.

Näytöksen jälkeen oli vuorossa tietokilpailu ja oikeiden vastausten läpikäynti. Lisäksi vieraita kestittiin makkaralla, mehulla ja jälkiruokapullilla. Jaossa oli myös heijastimia, kyniä, metsätietoutta lehtisen muodossa jne.

Retken tavoitteet olivat tutustua metsätalouteen ja tarjota lapsille yrittäjyyskasvatusta lähiympäristössä. Tavoitteet toteutuivat! Oli mielenkiintoista käydä dialogia ammattilaisten kanssa ja päästä omin aistein kokemaan, mistä on kyse. Retken aikana todettiin myös, että puolella luokan oppilaiden perheistä on myös omaa metsää. Tulevia metsänomistajia siis!

Takaisin