Finnmetkosta ajatuksia uravalintaan

30.11.2016, Sinervän koulukeskus 8. ja 9.-luokat

Syyskuun alussa 2016 meidän oli mahdollista päästä linja-autoretkelle Finnmetkoon, Jämsään. Koulumme kaikki 8- ja 9-luokkalaiset osallistuivat retkelle. Pieneltä koulultamme ei yleensä pääse retkille, ellei saada kyydityksiin apurahaa ulkopuolisilta tahoilta. Tänä vuonna retkipäivän mahdollisti Suomen Metsäsäätiö, jolle olemme kiitollisia. Ilman heidän myöntämää kuljetusapurahaa messut olisivat jääneet kokematta!

Lähdimme koululta linja-autolla heti koulutaksien saavuttua. Takapenkkipaikoista kiisteltiin, niinkuin aina reissuille lähtiessä. Mukana olleet opettajat kuitenkin sanoivat, että toisella matkalla saa kasiluokkalaiset ja toisella matkalla ysiluokkalaiset istua takapenkeillä, niin sopimus syntyi suhteellisen helposti. Koululta saatiin matkaan eväät, jotka jaettiin messupaikalle saavuttuamme.

Oli kiva nähdä eri merkkisiä ja eri kokoisia metsäkoneita. Kavereiden kanssa oli hauska kokeilla simulaattoreita, joilla sai hieman tuntumaa oikeisiin metsöäkoneisiin. Simulaattoreita oli aika vaika käyttää, mutta opastajien avulla piúiden kaataminen, katkaiseminen ja auton kyytiin nostaminen onnistui. Pidimme erityisesti siitä, että John Deeren koneiden hytteihin pääsi sisälle katsomaan ja painelemaan erilaisia nappuloita. Paikalla oli myös hienoja entisöityjä vanhoja traktoreita, joiden omistajat innoissaan niistä kertoivat. Alueelta löytyi myös rallisimulaattori, mikä heilui radan mukaisesti.

Messuilla tuli vastaa myös muutamia meidän koulumme entisiä oppilaita, jotka opiskelivat metsäkonealaa. He kehuivat alavalintansa olleen oikea. Meidänkin joukossa on muutama, joka aikoo hakea näille aloille opiskelemaan tulevina vuosina.

Metkossa työntekijät olivat iloisia ja opastivat mielellään ja vastailivat kysymyksiin. Kävelyreitit oli hyvin suunnitletuja ja esittelyteltat olivat hyvillä paikoilla. Kaikki siis löytyi aika helposti alun ihmismäärävilinästä huolimatta. Vaikka porukkaa oli paljon, löytyi alueelta myös istumapaikkoja, joilla sai lepuuttaa kävelystä väsyneitä jalkoja. Toivottavasti pääsisimme myös osallistumaan seuraavaankin metkoon!

Opettajan kommentti:

"Päivä oli antoisa ja oppilaat saivat paljon tietoa metsäalasta. Seuraavilla opotunneilla heidän kanssaan juteltiin metsäalan koulutuksista ja pari oppilasta muuttivat mielensä ja hakeutuvat yhteishaussa metsäalalle!"

Takaisin